Vi på Västkustpojkarna har valt ut några recept med omsorg, som vi tillagat många gånger och kan varmt rekommendera! Smaklig måltid!

Ugnsbakad hälleflundra med kantarellrisotto - 4 p.

Du behöver

  • 800 g hälleflundra i portionsbitar utan skinn
  • 1 msk smör
  • peppar
  • salt


Garnering

  • 150 g tärnat stekt bacon

Risotto

  • 3 dl kantareller
  • 100 g smör
  • 3 dl avorioris
  • 1 msk olja
  • 6 dl kalvfond
  • 200 g färsk spenat
  • 4 msk riven parmesan
  • salt
  • peppar

Halstrad Torskrygg med
ärtpuré samt Sandefjordssås
 - 4 p.

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg med skinnet kvar
  • 1 paket frysta gröna ärtor
  • 3 klickar smör
  • salt och peppar
  • citron
  • 1 burk Västkustpojkarnas Sandefjordssås

Chèvretorsk á la Hammar - 4 p.

Du behöver

  • 2 x 200 g torskrygg
  • 2 x 50 g skivad chèvreost
  • 2 x 2 skivor färsk tomat
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • paprikapulver



 

  • färsk timjan
  • 1/2 blomkålshuvud
  • ca 2 dl crème fraiche
  • lite citronsaft
  • vitpeppar och flingsalt

Smörstekt pankopanerad Kolja med
Duchessepotatis samt valfri
Västkustpojkarnasås
 - 4 p.

Du behöver

  • 1 påse potatis
  • 2 äggulor
  • smör
  • salt och peppar



 
  • 4 portioner koljafilé
  • 1 burk pankoströbröd
  • 1 burk valfri Västkustpojkarnasås, tex fisksås, remouladsås eller romsås

Grillad tonfisk och stekta grönsaker
4 p.

Du behöver

  • 4 st 200 g tonfiskbitar
  •  olja
  • salt och peppar
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st knippe färsk grön sparris
  • 200 g babymorötter



 

  • smör att steka i
  • 1 st rödlök
  • 1 ½ msk ättiksprit (12%)
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Citrusmarinerad Marulk
med Parmesanaioli och ris
 - 2 p.

Du behöver

  • 400 g marulk
  • 1,5 dl ris


Till marinad

  • 2 citroner (saft och cest)
  • ca 1 dl matolja


 




Till sås

  • 3 hg av Västkustpojkarnas Aioli
  • ca 3 dl grovt riven parmesan (efter smak)
  • en gnutta cayennepeppar

Fish & chips med remouladsås - 4 p.

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 2 st stora morötter
  • 2 st bakpotatisar
  • olja
  • salt och peppar



Frityrsmet

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 lättöl (à 33 cl)
  • 1/2 tsk salt
  • neutral olja till fritering

Ceviche på pilgrimsmusslor - 4 p.

Du behöver

  • 300 g pilgrimsmusslor
  • 3 msk finskuren gul- och röd paprika
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 st lime skal och saft



 

  • färsk koriander eller basilika
  • 1 st liten chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja (jungfrulig)
  • 1 tsk rörsocker
  • grovsalt

Tre goda förrätter - 4 p.

Kräftsoppa

  • 5 dl färdig kräftsoppa
  • dillkvist och kräftklor till garnering


Löjromstoast

  • 200 g färsk blomkål
  • 25 g smör
  • 2-3 msk gräddmjölk
  • 4 st delade pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • ca 50 g finhackat, knaperstekt bacon

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

  • 200 g färsk blomkål
  • 25 g smör
  • 2-3 msk gräddmjölk
  • 4 st delade pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • ca 50 g finhackat,
  • knaperstekt bacon