Endast det bästa från havet är gott nog!

Vi på Västkustpojkarna har valt ut några recept med omsorg, som vi tillagat många gånger och kan varmt rekommendera! Smaklig måltid!


Ugnsbakad hälleflundra med kantarellrisotto - 4 p.

Du behöver

  • 800 g hälleflundra i portionsbitar utan skinn
  • 1 msk smör
  • peppar
  • salt

Garnering

  • 150 g tärnat stekt bacon

 
 

Risotto

  • 3 dl kantareller
  • 100 g smör
  • 3 dl avorioris
  • 1 msk olja
  • 6 dl kalvfond
  • 200 g färsk spenat
  • 4 msk riven parmesan
  • salt
  • peppar

Halstrad Torskrygg med ärtpuré samt Sandefjordssås - 4 p.

Du behöver

  • 4 bitar torskrygg med skinnet kvar
  • 1 paket frysta gröna ärtor
  • 3 klickar smör
  • salt och peppar
  • citron
  • 1 burk Västkustpojkarnas Sandefjordssås

 


Chèvretorsk á la Hammar - 4 p.

Du behöver

  • 2 x 200 g torskrygg
  • 2 x 50 g skivad chèvreost
  • 2 x 2 skivor färsk tomat
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • paprikapulver
  • färsk timjan
  • 1/2 blomkålshuvud
  • ca 2 dl crème fraiche
  • lite citronsaft
  • vitpeppar och flingsalt

 


Smörstekt pankopanerad Kolja med Duchessepotatis samt valfri Västkustpojkarnasås - 4 p.

Du behöver

  • 1 påse potatis
  • 2 äggulor
  • smör
  • salt och peppar
  • 4 portioner koljafilé
  • 1 burk pankoströbröd
  • 1 burk valfri Västkustpojkarnasås, tex fisksås, remouladsås eller romsås

 


Grillad tonfisk och stekta grönsaker - 4 p.

Du behöver

  • 4 st 200 g tonfiskbitar
  • olja
  • salt och peppar
  • 200 g sockerärtor
  • 1 st knippe färsk grön sparris
  • 200 g babymorötter
  • smör att steka i
  • 1 st rödlök
  • 1 ½ msk ättiksprit (12%)
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

 


Citrusmarinerad Marulk med Parmesanaioli och ris - 2 p.

Du behöver

  • 400 g marulk
  • 1,5 dl ris

Till marinad

  • 2 citroner (saft och cest)
  • ca 1 dl matolja

 
 

Till sås

  • 3 hg av Västkustpojkarnas Aioli
  • ca 3 dl grovt riven parmesan (efter smak)
  • en gnutta cayennepeppar

Fish & chips med remouladsås - 4 p.

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 2 st stora morötter
  • 2 st bakpotatisar
  • olja
  • salt och peppar

 

Frityrsmet

  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 lättöl (à 33 cl)
  • 1/2 tsk salt
  • neutral olja till fritering

Ceviche på pilgrimsmusslor - 4 p.

Du behöver

  • 300 g pilgrimsmusslor
  • 3 msk finskuren gul- och röd paprika
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 st lime skal och saft
  • färsk koriander eller basilika
  • 1 st liten chilifrukt
  • 0,5 dl olivolja (jungfrulig)
  • 1 tsk rörsocker
  • grovsalt

 


Tre goda förrätter - 4 p.

Kräftsoppa

  • 5 dl färdig kräftsoppa
  • dillkvist och kräftklor till garnering

Löjromstoast

  • Löjromstoast
  • 25 g smör
  • 2-3 msk gräddmjölk
  • 4 st delade pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • ca 50 g finhackat, knaperstekt bacon

 

Pilgrimsmusslor med blomkålspuré

  • 200 g färsk blomkål
  • 25 g smör
  • 2-3 msk gräddmjölk
  • 4 st delade pilgrimsmusslor
  • salt och peppar
  • ca 50 g finhackat
  • knaperstekt bacon